Krónika

Michael Flatley halálos beteg

Még nem engedik haza a kórházból

Az ír származású amerikai táncművésznél karácsony előtt diagnosztizálták a rák egyik agresszív fajtáját, és azonnali beavatkozásra volt szükség – szemlézte a New York Post.

Michael Flatley halálos beteg
Michael Flatley igazi közegében, a színpadon
Fotó: Facebook/Michael Flatley

A sztár Facebook-oldalán található az a bejegyzés, amely alapján a világ vezető hírportáljai is beszámoltak az esetről:

„Kedves barátaim, valami személyes dolgot szeretnénk megosztani, Michael Flatley-t a rák agresszív formájával diagnosztizálták. Műtéten esett át, kiváló orvoscsapat gondozásában van. Jelenleg nem lesz további kommentár. Csak az imáitokat és jókívánságokat kérjük. Köszönöm. Köszönöm” – írja az oldal kezelője.

A beavatkozás után sem engedték haza a jelenleg 64 éves művészt. Az nem derült ki, hogy a 20 évvel ezelőtt dignosztizált bőrráknak van-e köze a mostani betegséghez.

Flatley a The Lord Of The Dance című ír–amerikai sztepptáncelőadás megalkotója, rendezője és koreográfusa, valamint dalszövegírója. A Lord Of The Dance show-k 1996 júniusában kezdődtek.

Kétéves turné után Flatley 1998-ban megalkotta a Feet of Flames című újított változatát a Lord Of The Dance-előadásnak, a Hyde Parkban volt az első show. 2000. július 19-én a szuperprodukciót Flatley főszereplésével bemutatták Budapesten, a Népstadionban is – írta meg az Origo.

Kapcsolódó írásaink