Krónika

Börtönben marad Andrew Tate és testvére Romániában

Előzetes letartóztatásban marad Romániában Andrew Tate és testvére, Tristan Tate, akiket tavaly év végén vettek őrizetbe a román hatóságok.

Börtönben marad Andrew Tate és testvére Romániában
Andrew Tate (balra) és Tristan Tate (jobbra) két román cinkosával a bukaresti bíróság épületénél 2023. január 10-én
Fotó: AFP/Daniel Mihailescu

A brit állampolgárságú Tate fivérek a szabadlábra helyezésüket kérték, de a bukaresti ítélőtábla kedden késő este elutasította keresetüket.

Szintén előzetes letartóztatásban marad az a két nő, akiket a Tate fivérekkel együtt vettek őrizetbe, és helyeztek előzetes letartóztatásba. Az egyik nő egy volt rendőr, a másik Andrew Tate barátnője. Mindkettőjüket azzal gyanúsítják, hogy támogatták a szervezett bűnözői csoport létrehozását, amelynek tagjai fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ebből jelentős bevételük származott a Tate fivéreknek. A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak, akiket Bukarest mellett, Ilfov megyében tartottak fogva.     

A testvérek küzdősportot űztek, kickboxversenyeken vettek részt, de főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet különböző videókkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és többször hímsoviniszta tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen le is tiltották őket a közösségi platformokról.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom