Krónika

5 dolog, amelyről csak 2 ember tud a világon

A titoktartás szükséges lenne ha azt szeretnénk, hogy mások bízzanak bennünk. De amit az emberek nemcsak úgy elárultak egymásnak, hanem a halálos ágyukon adták át az örököseiknek: ezek az igazi titkok.

1. Birodalmi szalvéták

Érdekesség, hogy van egy szalvétahajtogatási forma amelyet kevesen ismernek. Az Osztrák–Magyar Birodalom idején csak a birodalmi szolgák egy rétege ismerte. A szolgák ezt a szalvétahajtást csak a császárnak csinálhatták meg, amikor vacsorázni kívánt. Ezt a tudást a szolgák csak utódaiknak adták át. Ma már a földön csak két olyan ember él, aki ismeri ezt.

1. Birodalmi szalvéták
Birodalmi szalvéták
Fotó: Getty Images

2. A győztes név

Az Oscar nyertesei. Ezt a rendezvényt minden évben hatalmas titok övezi. Nem véletlen. A jelöltekre hatalmas összegű fogadásokat kötnek. A teljes eredményt csak két ember ismerheti. Brad Oltmanns és Rick Rosas tudja, kik nyerik a díjat mind a 24 kategóriában. Ám csak a gála előtti 48 órában tisztázódik számukra is.

3. Az Ayapaneco nyelve

A mexikói nyelv őseként ismert. A spanyol gyarmatosítás után a nyelv elkezdett kikopni a köztudatból. Ma már két ember van a világon, akik ezt a nyelvet beszélik: Manuel Segovia (75 éves) és Isidro Velazquez (69 éves), akik Tabasco (Mexikó) déli államában, Ayapában élnek.

4. Led Zeppelin-szimbólum jelentése

Led Zeppelin szimbólum
Led Zeppelin-szimbólum
Fotó: Getty Images

5. A Chartreuse-likőr recept

A franciák által gyártott likőrt, a Carthusian Order szerzetesek találták fel 17. században. A likőr fő jellemzője, hogy 130-féle gyógynövényből készül. Egyébként mindegyik gyógynövényt hatalmas titok övezi. Jelenleg is két szerzetes ismeri csak az eredeti receptet.

Kapcsolódó írásaink