Krónika

Meghekkelt szerencse

Módszeresen tippelt a tudós

A szerencsejáték bár gyors módja a meggazdagodásnak, de a sikerre nem érdemes előleget felvenni. Kivéve, ha valaki matematikusból van. És úgy hívják, Stefan Mandel. A tudós – a promotions.hu szerint – tizennégyszer nyert a lottón.

Meghekkelt szerencse
Stefan Mandel, a lottómilliomos
Fotó: Forrás: blog.bodog.com

A román–ausztrál matematikus bebizonyította, még a szerencse is meghekkelhető. A pénzesőt felesleges a véletlenre bízni. A 89 éves, ma már visszavonult életet élő, a mesés Vanuatura költözött Stefan Mandel nem is egyszer, hanem tizennégyszer nyert a lottón a saját maga által kidolgozott metódus alapján.

Az első két telitalálatos szelvényt még Romániában töltötte ki, az ezen nyert pénzből vándorolt ki családjával először Izraelbe, majd Ausztráliába. 

Ott tovább csiszolta az elméletét, amely mindössze hat lépésből áll. 

  1. Számoljuk ki az összes lehetséges kombinációk számát. 
  2. Keressünk olyan lottójátékot, amelyben a főnyeremény legalább a háromszorosa a lehetséges kombinációk árának.
  3. Legyen elég pénzünk arra, hogy megjátsszuk az összes kombinációt. (Mandel egyszer 2524 befektetőt vont be maga mellé emiatt.)
  4. Nyomtassuk ki a szelvényeket az összes lehetséges kombinációval. (Ma már csak bolti szelvényt lehet használni, azokat képtelenség a kellő mennyiségben egyenként kitöltögetni.)
  5. Dobd be a szelvényeket.
  6. Vedd át a pénznyereményt.

Mandel a rengeteg beszálló miatt egyszer az 1,3 millió dolláros főnyereményből csak 97 ezret vághatott zsebre, ráadásul a módszere ma már nem használható, de előbb-utóbb ismét rátalál valaki, hogyan lehet meghekkelni a szerencsét.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom