Krónika

Több mint egy tucat embert sebesített meg egy leopárd egy indiai városban

Indiában egyre gyakoribbá válnak az emberek és a vadon élő állatok közti konfliktusok

Legkevesebb 15 embert megsebesített egy élelmet kereső leopárd az észak-indiai Asszám államban, Dzsorhat városban – jelentették kedden indiai hírportálok.

Több mint egy tucat embert sebesített meg egy leopárd egy indiai városban
A hétfőn kezdődött leopárdtámadásokban legkevesebb tizenöt ember sebesült meg
Fotó: The Times of India/The Times of India via AFP/A Prathap

A ragadozó egy közeli erdőből kóborolhatott el, és került a város szélén lévő Esőerdő-kutató Intézet (RFRI) területére, ahonnét a város lakónegyedeibe, és a szomszédos falvakba vándorolt tovább.

A hétfőn kezdődött leopárdtámadásokban legkevesebb tizenöt ember sebesült meg, köztük erdészek, a kutatóintézet munkatársai, gyermekek és nők is, akik többnyire harapásos sérülésekkel kerültek orvoshoz.

A nagymacskát végül kedden befogták, és kiderült, hogy egyik lába többszörösen eltört. Az állatorvosok szerint a leopárd lábát őt megtámadó emberek törhették el, és az állat talán emiatt vált agresszívvé.

Az indiai médiában több videón is látható, amint a városba tévedt ragadozó kerítésen ugrik át, vagy gépkocsikra pattan fel.

Indiában egyre gyakoribbá válnak az emberek és a vadon élő állatok közti konfliktusok, amint egyre több, a ragadozók életteréül szolgáló erdőt vágnak ki, és a települések egyre jobban megközelítik a természetes élőhelyüket.

Kapcsolódó írásaink