Krónika

Jónak lenni jó! - Több mint 180 millió forint gyűlt össze a vasárnap esti zárásáig

Több mint 180 millió forint gyűlt össze a közmédia jótékonysági műsora, a Jónak lenni jó! vasárnap késő esti zárásáig, az idei kampány a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) munkáját támogatja.

Jónak lenni jó! - Több mint 180 millió forint gyűlt össze a vasárnap esti zárásáig
A Jónak lenni jó! karitatív kampány támogatói idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét segítik
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az egésznapos műsorfolyam zárásakor Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke a Duna tévécsatorna műsorában hangsúlyozta: a felajánlásokat és az árverésből befolyt összeget az MVGYOSZ szolgáltatásainak fejlesztésére és fenntartására fordítják majd. Egyebek mellett a tankönyvellátásra, a vakvezetőkutyák kiképzésére, a hangoskönyvtár állományának gyarapítására, használhatóságának fejlesztésére, valamint a Braille-könyvtár fejlesztésére, de a mindennapi életvitelt segítő eszközök beszerzésére is. Példaként említette a konyhai személyi mérleget, vérnyomásmérőt vagy a fehér botokat.

Nagy Sándor köszönetet mondott az adakozóknak és közmédiának, amely komoly szervező munkával készítette el a látássérültek és vakok élethelyzetét bemutató kisfilmeket, és igyekezett a rászorulók igazi arcát megmutatni.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a közmédia egyik klasszikus feladatának nevezte a segítségnyújtást, és azoknak az embereknek, szervezeteknek, sorsoknak a bemutatását, amelyek támogatásra szorulnak. „A Jónak lenni jó! családja folyamatosan bővül, célunk, hogy követendő jó példát mutassunk másoknak" – hangsúlyozta.

Szerinte a leghatékonyabb módszer a nézők figyelmének felkeltése. „Amikor egy egész napos műsorfolyamban, pláne advent idején, koncentráltan bemutatjuk ezeket az élethelyzeteket, történeteket, az emberekben jobban megmozdul a segíteni akarás, ami látszott is a mai nap folyamán" – mutatott rá.

Papp Dániel úgy vélte, hogy a Jónak lenni jó! mára mozgalommá nőtte ki magát, az elmúlt két hónapban a közmédia csatornáin a látássérültek, vakok életét, személyes történetüket ismerhették meg a nézők, de a jövőben is megmutatják majd, miként hasznosul a Jónak lenni jó! kampányban befolyt támogatás.

A vezérigazgató szerint a magyar társadalom szeret segíteni az elesetteken, és ebben a közmédia szeretne jó példát nyújtani, majd köszönetet mondott a Bartók Rádiónak, amely 15 millió forintos Prima Primissima-díját ajánlotta fel jótékonyságra. Mint mondta, az MTVA a televízióban, rádióban és az online platformokon a jövőben is tovább fogja erősíteni ezt a mozgalmat.

Szalai Ádám volt válogatott labdarúgó, a Jónak lenni jó! jószolgálati nagykövete személyesen is segítette a vasárnapi adománygyűjtést, és dedikált válogatott mezét ajánlotta fel a Jónak lenni jó! kampány aukciójára. A 86-szoros válogatott sportoló a műsorban nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy ilyen kampány részese lehetett, mint mondta, sok új dolgot tapasztalt meg. Egyúttal köszönetet mondott az adakozóknak és a licitálóknak azért, hogy ilyen jelentős összeggel támogatták a kezdeményezést.

A MVGYOSZ munkáját továbbra is lehet támogatni 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával, vagy sms-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as adományvonalra, és azokat a felajánlásokat is meg lehet még vásárolni, amelyek eddig nem keltek el.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom