Krónika

Mintegy nyolc és fél ezren érkeztek Ukrajnából

A beléptetettek közül a rendőrség 121 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes

Az ukrán–magyar határszakaszon szerdán 4682-an léptek be Magyarország területére, a román–magyar határszakaszon belépők közül 3755 személy nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

Mintegy nyolc és fél ezren érkeztek Ukrajnából
Ukrán menekültek
Fotó: MH/Purger Tamás

Vonattal 20 ember, köztük 11 gyermek érkezett szerdán Budapestre az ukrajnai háború elől – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

Közben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte csütörtökön a Police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel együtt segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is – tették hozzá.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Kapcsolódó írásaink