Krónika

Többen megfulladtak egy folyami keresztelőn Dél-Afrikában

Legalább kilencen megfulladtak egy keresztelő résztvevői közül a dél-afrikai Johannesburg egyik elővárosában, a Jukskei folyó partján – közölte vasárnap a helyi mentőegységek szóvivője.

Többen megfulladtak egy folyami keresztelőn Dél-Afrikában
A hatóságok már nem is javasolják a vallási szertartások lefolytatását a folyókban a hirtelen áradások miatt
Fotó: Anadolu Agency/Adeel Ahmed

A Bramley Parkban szombaton tartott ceremónia 33 résztvevőjét a folyóparton váratlanul érte a folyam áradása és az erős áramlat. Eddig kilenc holttestet emeltek ki a vízből, nyolc ember továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A mentőegységek szerint ezért félő, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet.

Limpopo tartományban júniusban négy ember fulladt meg egy keresztelőn, pedig a dél-afrikai hatóságok már nem tanácsolják a vallási ceremóniák lefolytatását a folyókban. A mentőegységek szóvivője szintén felszólította az egyházi közösségeket, hogy a ceremóniák tervezésénél vegyék figyelembe a viharok és áradások veszélyeit, különösen a mostani dél-afrikai nyári hónapokban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom