Krónika

Forgalomkorlátozások lépnek érvénybe Budapesten a Mikulásfutás miatt

Módosított közösségi közlekedésre is kell számítani december 4-én, vasárnap

A várva várt Mikulásfutás futóverseny miatt forgalomkorlátozásokra és módosított közösségi közlekedésre kell számítani vasárnap.

Forgalomkorlátozások lépnek érvénybe Budapesten a Mikulásfutás miatt
Mikulásfutás, 2021
Fotó: Facebook/Mikulásfutás

Forgalomkorlátozásokra és módosított közösségi közlekedésre kell számítani december 4-én, vasárnap Budapest belvárosában a Mikulásfutás futóverseny miatt – közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ.

A Mikulásfutás miatt lezárják a forgalom elől a Fővám tér Corvinus Egyetem előtti szakaszát 7 és 16 óra között, továbbá a Salkaházi Sára, a Jane Haining és a pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Jászai Mari tér között, várhatóan 10.50 és 14.30 óra között. A futás útvonalán szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani a Fővám téren, a Belgrád rakparton, az Irányi utcában és a Március 15. téren is – írták.

A közlemény szerint várhatóan 10.50 és 13.50 óra között módosított útvonalon közlekedik a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér felé, nem érinti a Március 15. tér és a Fővám tér megállót, helyette a Ferenciek terén a 7-es busz megállójában és az Astoriánál a szálloda előtt, az M3-as pótlóbusz megállójában áll meg.

A 83M trolibusz a lezárás idején a Közraktár utca és a Fővám tér helyett a 15-ös és 115-ös autóbusz Czuczor utca és Török Pál utca megállójában áll meg. A 105-ös és a 178-as autóbusz várhatóan 10.50 és 14.10 óra között a Gyöngyösi utca felé nem érinti az Eötvös tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér megállót, helyette a 7-es busz Ferenciek tere, Astoria, Uránia és a 9-es busz Deák Ferenc tér megállójában áll meg – írták a közleményben.

Kapcsolódó írásaink