Krónika

Leszakadt a felsővezeték, elromlott a biztosítóberendezés, késnek a vonatok

A probléma a váci, a veresegyházi és a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon áll fenn – közölte a Mávinform szerda reggel az MTI-vel

Rákosrendező és Rákospalota-Újpest között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert a Nyugati pályaudvarról Vácra indult S71-es vonat áramszedője az istvánteleki megállóhelynél letört, a felsővezeték leszakadt.

Leszakadt a felsővezeték, elromlott a biztosítóberendezés, késnek a vonatok
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A felsővezeték helyreállításáig jelentős késésekre, 20–40 perccel hosszabb mentidőre, kimaradó és rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon.

A Mávinform tájékoztatása szerint a vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a 12-es és 14-es villamoson Rákospalota-Újpest és Angyalföld kocsiszín, valamint a Lehel tér között, valamint az M3-as metrón és a metrópótlón is Újpest-központ és a Nyugati pályaudvar között.

Közölték azt is, hogy Rákos és Rákoshegy között meghibásodott a biztosítóberendezés.
A helyreállításáig jelentős késésekre, 20–40 perccel hosszabb mentidőre, kimaradó és rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon, valamint a szerelvényfordulók miatt a Budapest–Hatvan-vonalon is.

Kapcsolódó írásaink