Krónika

Amnesztia: feloldják a korábban felfüggesztett Twitter-fiókokat

Elon Musk, a Twitter tulajdonosa az általa meghirdetett szavazás eredményére hivatkozva azt írta, hogy ez „a nép hangja", az emberek szóltak, az amnesztia jövő héten lép életbe

A fiókok feloldására a választ adók 72 százaléka voksolt igennel a közösségi médiaoldalon.

Amnesztia: feloldják a korábban felfüggesztett Twitter-fiókokat
A New York-i tőzsde október 28-án nem engedélyezte a Twitter kereskedését, miután Elon Musk 44 milliárd dollárért felvásárolta a közösségi médiaplatformot
Fotó: AFP/OLIVIER DOULIERY

Az intézkedés azokra vonatkozik, akiknek kizárását nem törvénysértő vagy kirívó tartalom közlése előzte meg – tette hozzá a cégvezető.
Médiatartalom-figyeléssel foglalkozó civil csoportok a lépés nyomán arra hívták fel a figyelmet, hogy a jövőben megnövekedhet a gyűlölködő megnyilvánulások száma a közösségi médiumon, részben azért, mert a cégtől az elmúlt hetekben elbocsátott vagy önként felmondást választó alkalmazottak egy része tartalommoderátorként dolgozott.

Ugyanakkor Elon Musk múlt héten saját Twitter-oldalán azt írta, hogy a vállalat új politikája a szólás szabadsága, de nem az elérés szabadsága, azaz a gyűlöletkeltő és negatív megnyilvánulásokat kivonja.

A Twittert október vége óta tulajdonosként irányító milliárdos üzletember szerdán azt is kilátásba helyezte, hogy nyilvánosságra hozzák a Twitter 2020 októberi döntésének hátterére vonatkozó információk részleteit, amellyel az elnökválasztás előtt néhány héttel letiltották Joe Biden akkori elnökjelölt fia, Hunter Biden számítógépének tartalmáról szóló és a jelenlegi elnökre kényes sajtóértesülés közlését. Elon Musk érve szerint erre a lépésre a közbizalom helyreállítása érdekében lenne szükség.

Elon Musk a múlt hétvégén arról döntött, hogy visszaállítja két ismert személyiség és egy szatirikus kiadvány fiókját. Újra elérhetővé tette a konzervatívokhoz közel álló jól ismert kanadai pszichológus Jordan Peterson, valamint Kathy Griffin humorista, színésznő fiókját. Mellettük a Babylon Bee internetes oldal is ismét követhetővé vált.

Múlt pénteken Elon Musk Donald Trump 2021 januárjában felfüggesztett fiókjának sorsáról indított szavazást a Twitter felhasználói között, és a válaszadók túlnyomó többsége egyetértett az előző elnök fiókjának feloldásával is.

Donald Trump erre reagálva azt közölte, hogy nem tervezi ismét igénybe venni a Twitter kommunikációs csatornáját, de saját fiókját nem törölte.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom