Krónika

Már kivágták az ország karácsonyfáját - GALÉRIA!

2022. november 21-én az Országgyűlés hivatala a hagyományokhoz híven felállítja az ország karácsonyfáját a Kossuth téren. Az idei felajánlott fák közül egy apci családi ház kertjében álló, 18 méteres ezüstfenyőre esett a választás, ami délben kezdi meg útját a főváros felé a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével – közölte az Országgyűlés Hivatala.

Már kivágták az ország karácsonyfáját - GALÉRIA!
Eddig egy apci családi ház kertjét díszítette, december végéig a Kossuth téren áll majd
Fotó: archív

A 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6–8 tonnás ezüstfenyőt ma reggel vágták ki a Heves megyei Apc egyik családi házának az udvaráról. Az Országgyűlés hivatalának tájékoztatása szerint innen délben indul majd meg a fa a Kossuth térre az M3-as autópályán.

A karácsony fa a szállítás során az M0 autóút–Megyeri híd–11. sz főút–III. Batthyány u.–Rákóczi u.–Szentendrei u.–Pacsirtamező u.–Lajos u.–Árpád fejedelem u.–Üstökös u.–Török u.–Margit híd (forgalom kizárásával)–Jászai Mari tér–Balassi Bálint u. (villamosforgalom kizárásával) érkezik majd az Országházhoz.

Már a platón
Már a platón
Fotó: archív

A Kossuth tér korábbi felújítása során már kialakították a karácsonyfa állandó helyét, egy földbe süllyesztett foglalatot, ami a hevederekkel kiegészítve erős szélben is megtartja majd a fát. A fenyőfát ezúttal egy nyolcágú csillag alakú, meleg fehér fényű, energiatakarékos LED  csúcsdísz ékesíti majd.
Emellett természetesen helyet kap még 2500 folyóméter fényfüzér, amely a csillag dísszel együtt advent első napjától díszíti majd karácsonyfát.

Az Ország Karácsonyfája vízkereszt napjáig díszíti majd a Kossuth teret, lebontását követően pedig a faanyagot - tűzifaként - rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom