Krónika

Orbán Viktor Erdogannal is tárgyal ma

A miniszterelnök az üzbegisztáni Szamarkandba utazik, ott egyeztet a Türk Államok Szervezetének kilencedik csúcstalálkozóján a türk államok vezetőivel

A miniszterelnököt útjára elkíséri Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója valamint közel 60 magyar üzletember, akik az üzbég–magyar üzleti fórum programjain vesznek részt Szamarkandban.

Orbán Viktor Erdogannal is tárgyal ma
Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdoğan
Fotó: Miniszterelnok.hu

A Türk Államok Szervezetének tagjai Törökország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Azerbajdzsán, megfigyelőként pedig Magyarország és Türkmenisztán csatlakozott.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta: a szamarkandi tanácskozáson gazdasági, kereskedelmi, közlekedési témák is szóba kerülnek az aktuális nemzetközi politikai ügyeken túl.

Orbán Viktor külön kétoldalú megbeszéléseket is folytat türk partnereivel, így várhatóan Kaszim-Zsomart Tokajevvel, Kazahsztán elnökével, Szadir Dzsaparovval, Kirgizisztán elnökével, Savkat Mirzijojev üzbég köztársasági elnökkel és Recep Tayyip Erdogan török államfővel is tárgyal a következő napokban – tette hozzá Havasi Bertalan.

Kapcsolódó írásaink