Krónika

Középpontban az állatok védelme

Állatvédelmi témahét indul decemberben Varga Judit igazságügyi miniszter fővédnökségével. A terület kormánybiztosa, Ovádi Péter az akcióval az óvodás, általános és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszál, áll a lapunknak megküldött minisztériumi sajtóközleményben.

Középpontban az állatok védelme
Varga Judit a friss szerzeménnyel, Bolhával
Fotó: Facebook/Varga Judit

Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy titkársága szervezésében útjára indítják az Állatvédelmi témahetet, amely az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszál.

Az eseménysorozat a december 5. és 9. közötti napokban zajlik, a cél a gyermekek szemléletformálása, és a belső motiváció kialakítása az állatvédelemre.

Objektum doboz


A mai kor gyermekei formálják jövőnket, ezért is tervezik elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Az állatbarát szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek. Ebben a hitben vállalta el a témahét fővédnökségét Varga Judit igazságügyi miniszter. 

Objektum doboz


Az Állatvédelmi témahéthez civil állatvédő szervezetek is csatlakozhatnak. A kormánybiztos hangsúlyozta, céljuk, hogy a gyermekekben erősítsék a társadalmi szerepvállalást, az önkéntesség és az adományozás fontosságát. A részvétel regisztrációhoz (határidő december 2.) kötött. Eddig 16300 gyermek, 152 intézmény, 814 óvodai csoport és iskolai osztály, valamint 31 civil állatvédő szervezet regisztrációja érkezett be.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom