Krónika

Két nyertes osztozhat az ötös lottó másfélmilliárdos főnyereményén

Magyarország legismertebb lottójátékának október 22-i sorsolásán 2 játékos is sikeresen találta el a nyerőszámokat. A szerencsés nyertesek így mintegy 750 millió forintnak örülhetnek.
 

Két nyertes osztozhat az ötös lottó másfélmilliárdos főnyereményén
Két nyertese van az Ötöslottónak
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A 42. játékhéten az Ötöslottón 4, 8, 12, 40, 44-es számokat megjátszó szelvény tulajdonosainak igazán boldog hétvégéje lehet, hiszen az október 22-i sorsoláson 749 715 605 forintot nyertek. A szerencsés játékosoknak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkezniük a nemzeti lottótársaságnál. A két telitalálatos mellett 87 négytalálatos született, ők egyenként több mint félmillió forintnak örülhetnek.

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán. 

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Kapcsolódó írásaink