Krónika

Csaknem 9 ezren érkeztek Ukrajnából hétfőn

Az ukrán–magyar határszakaszon 4868-an léptek be hétfőn Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 4116-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.

Csaknem 9 ezren érkeztek Ukrajnából hétfőn
A rendőrség 91 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást
Fotó: MH/Purger Tamás

A beléptetettek közül a rendőrség 91 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy az ukrajnai háború elől hétfőn 273 menekült, köztük 106 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A Készenléti Rendőrség segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is – írták.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Kapcsolódó írásaink