Krónika

Mesterségesintelligencia-alapú szoftver a helyes táplálkozásért

Az applikáció ez év decemberében válik elérhetővé páciensek és szakemberek számára

A helyes táplálkozás és a terápiás célú étrendek gyógyító-megelőző szerepe egyre nagyobb prioritást és figyelmet kap az egészségügy területén. A táplálkozásnak döntő szerepe van az egészség megtartásában, illetve egyes betegségek esetén a gyógyításban. Nem fertőző krónikus egészségügyi kihívás esetén a szakorvosi ajánlások gyakran felhívják a figyelmet arra, hogy a kezelésben nagy jelentősége van a táplálkozási normák jelentős megváltoztatásának. Erre vonatkozó, pontos útmutatásokat azonban a páciensek nem mindig kapnak.

Mesterségesintelligencia-alapú szoftver a helyes táplálkozásért
Fotó: MH

Ezen segíthet hamarosan egy új applikáció, a My Food Protocol, amely áthidaló megoldásokat kínál. Az étrendtervezésen túl vállalja az edukatív szerepet, igény szerint összeköti a pácienst terapeutájával, így a valós idejű étrendi monitorozás és utánkövetési lehetőség egyénre szabottságot biztosít a hatékonyabb gyógyulás vagy állapotjavulás érdekében. A mesterségesintelligencia-alapú szoftver világviszonylatban hiánypótló szerepet tölt be azzal, hogy az étrenddel kapcsolatban felmerülő kérdésekben összetett segítséget nyújt felhasználóinak. 

A táplálkozástudományi irányelveknek megfelelő minőségi termelők és tiszta alapanyagú élelmiszer-előállító helyek folyton frissülő, országos listája biztosítja a minőségi alapanyagok beszerzését. Ugyanígy lokalizáltan jeleníti meg azokat a szállás- és vendéglátóhelyeket, ahol az adott terápiás étrend biztosított lehet. Szakorvosi ajánlóval is rendelkezik, és a táplálékkiegészítők káoszában is irányt mutat, hogy kompromisszumok nélkül, magas hatóanyag-tartalmú, bizonyítottan jól felszívódó formájú termékekhez juthassunk szükség esetén.

Nagy Nelly informatikus
Nagy Nelly ötletgazda, tulajdonos
Fotó: Nagy Nelly

Az applikáció ez év decemberében válik elérhetővé páciensek és szakemberek számára. Az alkalmazás egészségügyi haszna mellett másra is ráirányítja a figyelmet. Nagy Nelly, a My Food Protocol startup ötletgazdája és alapító-tulajdonosa szerint ugyanis a nők jelenléte az informatika világában mindössze nyolc-tíz százalékot tesz ki. Ez az arány tovább csökken, ha egészségügyi informatikáról, tovább bontva azt, mesterségesintelligencia-alapú fejlesztésekről van szó, méghozzá vezető szerepkörben.

Kapcsolódó írásaink