Krónika

Több mint 9 ezren érkeztek Ukrajnából hétfőn

Az ukrán–magyar határszakaszon 4896-an léptek be hétfőn Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 4322-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.

Több mint 9 ezren érkeztek Ukrajnából hétfőn
Folyamatos az ukrajnai menekültek segítése
Fotó: MH/Purger Tamás

A beléptetettek közül a rendőrség 161 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 56 ember, köztük 15 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel együtt segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Kapcsolódó írásaink