Krónika

Rózsaszín díszvilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya a hétvégén

A Lánchíd felújítása miatt idén még nem lesz lehetőség a hídsétára, ezért az idei helyszín a Dunakorzó lesz

Rózsaszín díszvilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya péntek estétől vasárnap estig – közölte az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület kedden az MTI-vel, emlékeztetve: október a mellrák hónapja.

Rózsaszín díszvilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya a hétvégén
Egészség Hídja Összefogás
Fotó: Facebook/Egészség Hídja Összefogás

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen két évtizede szervezi meg Budapesten a Széchenyi Lánchíd rózsaszín kivilágítását és a figyelemfelhívó sétát. A Lánchíd felújítása miatt idén még nem lesz lehetőség a hídsétára, ezért az idei helyszín a Dunakorzó lesz – írták.

Hangsúlyozták: az időben diagnosztizált és időben elkezdett kezelésű emlőrák ma már nagyon jó eséllyel gyógyítható.

A rózsaszín szalag, masni az emlőrák jelképe, azok viselik, akik szolidaritást éreznek az érintett betegekkel, szimpatizálnak a mellráktudatosság mozgalmával – áll a közleményben.

A Facebookon közzétett meghívó szerint a figyelemfelhívó séta a Dunakorzón vasárnap 18.30-kor indul.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom