Krónika

Törölték a repülőjáratokat a Kanári-szigeteken a Hermine vihar miatt

A regionális kormány óvintézkedés gyanánt oktatási szünetet rendelt el hétfőre

Törölték a repülőjáratokat vasárnap a Spanyolországhoz tartozó, népszerű turisztikai úticélnak számító Kanári-szigeteken a heves esőzésekkel közelgő Hermine vihar miatt – közölte a spanyol repülőtereket üzemeltető Aena.

Törölték a repülőjáratokat a Kanári-szigeteken a Hermine vihar miatt
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A tájékoztatás szerint a többi között harmincnégy járatot töröltek Tenerifén, La Palmán huszonkettőt, El Hierrón tizennégyet, nyolcat Lanzarotén, négyet pedig La Gomerán.

A spanyol meteorológiai szolgálat (AEMET) vörös riasztást adott ki Gran Canaria, La Palma és El Hierro szigetére vasárnap déltől éjfélig. A regionális kormány óvintézkedés gyanánt oktatási szünetet rendelt el hétfőre.

Ángel Victor Torres, a kanári-szigeteki autonóm tartomány kormányának vezetője a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a vihar várhatóan helyi idő szerint este 11 órától hétfő reggel 11 óráig fogja megközelíteni az északnyugat-afrikai partoknál található szigetcsoportot.

Az amerikai hurrikánfigyelőközpont szerint vasárnapra a trópusi vihar ciklonná szelídült, de így is heves esőzésekre lehet számítani hétfőn is.

Kapcsolódó írásaink