Krónika

Kína tiszteletben tartja Ukrajna szuverenitását és területi integritását

Vang Ji külügyminiszter az ENSZ-közgyűlésen tartott beszédében kijelentette, hogy minden olyan erőfeszítést támogatni kell, amely az ukrajnai válság békés rendezését tűzte ki célként

A kínai állami média beszámolójából az is kiderül, hogy az ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával közös találkozóján pedig azt is megerősítette, hogy Kína tiszteletben tartja Ukrajna szuverenitását és területi integritását – írta meg a Liner.hu a The Guardian beszámolója alapján.

Kína tiszteletben tartja Ukrajna szuverenitását és területi integritását
Szijjártó Péter (elöl, balra) magyar külügyminiszter, vele szemben kínai kollégája, Vang Ji Kujjangban
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Erről Kuleba is beszámolt, aki a Twitter-csatornáján elmagyarázta, hogy a találkozójuk célja az Ukrajna és Kína közötti kapcsolatok megvitatása volt, Vang Ji pedig arról is biztosította, hogy országa elutasítja az erő alkalmazását, mint a nézeteltérések megoldásának eszközét.

Az ENSZ-közgyűlés 77. ülésszakát 2022. szeptember 13. és 27. között tartják New Yorkban, amelynek során az Ukrajna elleni orosz agresszió globális következményeinek kezelése, a globális egészségbiztonság megerősítése és az éghajlatváltozás témája is napirendre kerül.

Kapcsolódó írásaink