Krónika

Csaknem 2700 gyerek és család nyaralhatott idén az Egyszülős Központ segítségével

Idén először több fesztiválon is megjelent az Egyszülős Központ

Az Egyszülős Központ idén nyáron saját forrásból és támogatói felajánlásokból majdnem 2700 egyszülős gyermeknek és családnak szervezett nyaralást – közölte a szervezet szerdán.

Csaknem 2700 gyerek és család nyaralhatott idén az Egyszülős Központ segítségével
Egyszülős Központ
Fotó: Facebook

A 2018 óta működő Egyszülős Központ Budapesten napközis tábort szervezett, hat hét alatt 150 gyereknek biztosítottak jelképes összegért gyerekfelügyeletet és izgalmas programokat.

Emellett a Balaton-part több pontján – szintén jelképes összegért – nyaralhatott 1500 egyszülős család. Hétvégente a Családi Erzsébet-táborok programsorozat keretében Zánkán láttak vendégül ezer családot, az ottalvós, egész hetes Erzsébet-táborba pedig száz egyszülős családban nevelkedő gyermeket jelentkeztethetett a központ.

A 8–15 év közötti, zenét szerető és zenét tanuló egyszülős gyermekek – Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész vezetésével – zenei táborban vettek részt a ZeneVarázslat programnak köszönhetően a Baranya megyei Alsómocsoládon.

Idén először több fesztiválon is megjelent az Egyszülős Központ: Kapolcson, a Bondoró Fesztiválon és a Művészetek Völgyében, valamint az Ördögkatlan Fesztiválon – olvasható a szervezet közleményében, amely arra is kitér, hogy az Egyszülős Központ az iskolakezdést is segíti, támogatói felajánlásból húsz budapesti és vidéki egyszülős családnak egyenként 15 ezer forint értékben nyújt támogatást.

A budapesti Egyszülős Központ annak a több mint 300 ezer családnak szeretne gyakorlati segítséget és közösséget nyújtani, amelyből hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt több mint három évben a központ több mint 70 féle szolgáltatásával mintegy 26 ezer egyszülős családot ért el, táboraikban pedig tízezren nyaraltak – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink