Krónika

Ismét lesz Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás

Ikonikus futóversenyt támogat az Antenna Hungária és szolgáltatása, a mindigTV PRÉMIUM. Szombaton, augusztus 27-én rendezik meg a 25. Antenna Hungária Kékes Csúcsfutást. Ez Magyarország egyik legszebb és egyben legnehezebb futóeseménye, a 11,6 kilométeres távot 671 méteres szintkülönbséggel teljesítik Mátrafüred és Kékestető között a résztvevők.

Ismét lesz Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás
Az egyik legszebb, de legnehezebbnek mondott verseny
Fotó: Antenna Hungária

Az eddigi 24 Kékes Csúcsfutáson összesen 30 807 versenyző ért célba és érintette meg a csúcskövet, mely Magyarország legmagasabb pontját jelképezi.

A különleges futóesemény 11,6 kilométeres távján 671 méteres szintkülönbséget kell legyőzni. A sportesemény egyik fő látványossága az Antenna Hungária által üzemeltetett, a Kékes csúcsán található adótorony, mely 180 méteres magasságával Magyarország legmagasabb épületei közé tartozik. A messziről is jól látható, ikonikus objektum biztosítja a környék rádió- és televízió ellátottságát – közölte a szervező, az Antenna Hungária.

„A 25 éves jubileumot azzal ünnepli a Budapesti Sportiroda (BSI), hogy a klasszikus, aszfaltos táv mellett idén először új futammal bővítjük az eseményt – mondta Tamás Krisztián, a BSI marketingvezetője. – Az Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás Trail keretében a résztvevők terepen, pontosabban a Mátra ösvényein, csodálatos környezetben futhatnak fel Mátrafüredről Kékestetőre. A két útvonalon a táv szinte azonos, az új terepútvonal mindössze néhány száz méterrel rövidebb az aszfaltosnál, a szintkülönbségben is elhanyagolható az eltérés. A két útvonal leginkább abban különbözik, hogy az aszfaltos, permanensen emelkedő változathoz képest a terepútvonalban olykor még lejtők is vannak. Mindkét útvonal felkészültséget és kitartást kíván a résztvevőktől.”

Közölték még, hogy célzott felkészülés nélkül nehezen teljesíthető ez a megmérettetés, legfőképpen a táv második fele. A felkészülést segítheti a szintes terepen történő futás, a sík területen élőknek érdemes szakértő tanácsait betartva az edzéseket dombozással vagy lépcsőzéssel kiegészíteni.

Kapcsolódó írásaink