Krónika

Hamis magyar rendszámmal próbálkozott, lebukott

Vádat emeltek Nagykanizsán egy szlovák férfi ellen, aki júliusban hamis magyar rendszámmal próbált olcsóbb üzemanyagot tankolni a járművébe – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn.

Hamis magyar rendszámmal próbálkozott, lebukott
Képünk illusztráció
Fotó: DPA/Carsten Rehder

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője tájékoztatása szerint a 29 éves szlovák férfi július elején Magyarországon keresztül utazott hazájába horvátországi nyaralásából. Nagykanizsára érve tankolni akart, de hogy ne kelljen megfizetnie a külföldiekre vonatkozó magasabb benzinárat, a korábban még Szlovákiában beszerzett, műanyagból készült hamis magyar rendszámra cserélte a sajátját.

Az egyik nagykanizsai töltőállomásra érve a kútkezelőtől arról érdeklődött, hogy mekkora mennyiséget vásárolhat, de valamiért megijedt, és tankolás nélkül elhagyta a helyszínt. Az eredeti rendszámtáblákat alig 50 méterrel arrébb visszaszerelte, az utánzatokat pedig a gépkocsi utasterébe tette.

Az esetről a benzinkút kezelője értesítette a rendőröket, akik a vádlottat egy másik töltőállomáson igazoltatták, a kocsiban lévő hamis rendszámtáblákat pedig lefoglalták. Ez utóbbiakról kiderült, hogy az eredetieket egy akasztói lakos járművére állította ki a közlekedési hatóság.

A szlovák férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség egyedi azonosítójellel való visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

Kapcsolódó írásaink