Krónika

Meglepő helyről került elő öt kilogramm heroin

Öt kilogramm heroint találtak a varsói repülőtéren egy Afrikából Kanadába tartó 81 éves, dán állampolgárságú nő bőröndjében, és kábítószer törvényellenes birtoklásának gyanújával azonnal letartóztattak – közölték lengyel tisztségviselők pénteken.

Meglepő helyről került elő öt kilogramm heroin
A mákvirágból kinyerhető heroin még mindig a világ egyik legjobban keresett kábítószere
Fotó: AFP/Ishara S. Kodikara

A drog értékét 515 ezer dollárra (205 millió forint) becsülték a hatóságok. Az eset még vasárnap történt. A Chopin Nemzetközi Repülőtér vámtisztviselői azután döntöttek a Varsóban átszálló nő poggyászának átvizsgálása mellett, hogy gyanússá vált számukra a nő korábbi repülési útvonala és feszült viselkedése.

Az ellenőrzésnél összesen öt kilogramm heroint tartalmazó több csomag került elő dupla fenekű bőröndjéből.

A Malawiból Kenyán és Kataron át Varsóba repülő nő tagadta a vádat, azt állította, hogy családtagjai adták neki a Kanadában élő rokonoknak szánt ajándékokkal teli bőröndöt – magyarázta Aleksandra Skrzyniarz, a varsói ügyészi hivatal szóvivője.

A gyanúsítottat három hónapra letartóztatásba helyezték, az ügyészség pedig nyomozást indított az ügyben. A lengyel törvények értelmében akár 15 évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják kábítószer törvényellenes birtoklása miatt.

Kapcsolódó írásaink

Struccfarmmal álcázták a kannabiszt

ĀA rendőrök egyszerre hat helyen csaptak le Csongrád-Csanád megyében, mert felmerült a gyanú, hogy egy háromfős társaság kábítószert termeszt és ad el