Krónika

Hétfőtől ismét két szakaszon jár a 3-as metró

A nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus közepétől, hétfőtől újra jár az M3-as metró a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között, azonban a pótlóbuszoknak is marad feladatuk. A szerelvények a Nagyvárad téren nem állnak meg – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Hétfőtől ismét két szakaszon jár a 3-as metró
Az északi szakasz átmeneti végállomása továbbra is a Göncz Árpád városközpont (korábbi nevén Árpád híd)
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Augusztus 22-től, hétfőtől hétköznap napközben ismét két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, de a Nagyvárad téren nem áll meg. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as metrópótló autóbusszal lehet utazni, emellett a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A pótlóbusz is közlekedik.

A Nagyvárad tér környéke hétköznap napközben a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, valamint a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a minden nap közlekedő 2M és 24-es villamossal közelíthető meg – ismerteti a BKK közleménye.

Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Továbbra is közlekednek az észak-pesti és dél-pesti térségből a metrót elkerülő, alternatív eljutást biztosító járatok.

Augusztus 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap az M3-as metró egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, de a Nagyvárad téren nem áll meg, a kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni.

Kapcsolódó írásaink