Krónika

Elképesztő mennyiségű szemét maradt a szigetelők után

Annyi szemetet szállítottak el a Sziget Fesztivál területéről a Budapesti Közművek munkatársai, mint amennyi egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt keletkezik.

Elképesztő mennyiségű szemét maradt a szigetelők után
Fiatalok távoznak az óbudai Hajógyári-szigetről a K hídon 2022. augusztus 16-án, miután véget ért a 28. Sziget Fesztivál
Fotó: MTI/Mónus Márton

A hétfőn befejeződött, a Hajógyári-szigeten megrendezett fesztivál területéről több mint 11 tonna üveget és 125 tonna kommunális hulladékot szállítottak el a naponta ürített 750 konténerből – közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken.

Ez megegyezik egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt begyűjtött kommunális hulladék mennyiségével. „Mondhatjuk, hogy a fesztivál alatt egy új kerülettel bővültek a társaság feladatai” – fogalmazott a BKM.

A Budapesti Közműveken belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási és Köztisztasági Divíziók munkatársai számára ezzel még nem ért véget a munka a szigeten: a színpadok és egyéb helyszínek bontásával párhuzamosan a hét végéig folyamatosan gyűjtik és szállítják el a szertehagyott, illetve a bontás során képződő további hulladékot.

Kapcsolódó írásaink