Krónika

Bakondi: Veszélyesebb és szervezettebb az illegális migráció

Veszélyességét, szervezettségét és nagyságrendjét tekintve is „szintet lépett” az illegális migráció – emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi: Veszélyesebb és szervezettebb az illegális migráció
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója
Fotó: Facebook/Magyarország Kormánya

Bakondi György azt mondta: egyre gyakrabban érkeznek nagyobb csoportokban a migránsok. Látható a szervezettség is, gyakori továbbá az erőszakosság, a fegyveres fellépés.

Felidézte, hogy a közelmúltban a szerb határ közelében „területszerzési összetűzés” is volt az embercsempészbandák között. Ezért is nevezte fontosnak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megállapodott egy az osztrák kancellárral és a szerb elnökkel tartandó találkozóról, azzal a céllal, hogy nemzetközi szinten elősegítsék a szervezett bűnözés, azon belül az embercsempész-hálózatok felszámolását.

A főtanácsadó kiemelte: fokozott őrzés van a magyar határon. Az utóbbi időben Zombor térségében, a horvát határnál is csoportosulnak a migránsok.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Szlovéniában hatalomra került baloldali erő a határkerítés lebontására készül. Nem tudni, hogy ez mekkora vonzerőt jelent a balkáni útvonalon érkezők számára – jegyezte meg Bakondi György.