Krónika

Ég a Mecsekoldal

Számos hétvégi ház is lángra kapott egy nagy kiterjedésű bozóttűzben Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban. A közösségi oldalakon publikált friss fotók tanúsága szerint Patacs városrésztől északra gomolyog a füst a hegyoldalban.

Ég a Mecsekoldal
A tűzoltók megfeszített erővel próbálják megakadályozni, hogy a lángok elérjék a kiszáradt erdőt
Fotó: A Pécs Aktuál Facebook oldala

A legfrissebb jelentések szerint több gázpalack is felrobbant abban a nagy kiterjedésű tűzben, amely Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban tört ki csütörtök délután. Sérültekről nem érkezett hír

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Horváth Nikolett Csilla az MTI-nek arról beszélt, a lángok egy bozótosban csaptak föl a település hétvégi házas, gyümölcsös kertekkel tarkított részében, az Akó dűlő környékén.

Hozzátette: három ház teljesen leégett és több további épület is károsodott. A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt indított nyomozást az ügyben.

A tűzoltóknak már sikerült lehatárolniuk a lángokat annyira, hogy azok további ingatlanokat ne veszélyeztethessenek - tette hozzá.

Még csaknem százhúsz baranyai, somogyi és tolnai tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén a kiskertekkel szomszédos erdőben, és mintegy negyven katasztrófavédelmi gépjármű van szolgálatban a helyszínen. A szóvivő hangsúlyozta: a tűz a lombkoronaszintet nem érinti.

Csetényi Éva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI kérdésére azt mondta: a rendőrség ismeretlen személy ellen indított nyomozást gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt. Hozzáfűzte, megkezdték egy férfi előállítását, de a kihallgatása még nem történhetett meg, mert őt jelenleg füstmérgezéssel kórházban kezelik.

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet, hogy a víztározók a védelmi munka okán gyorsan kiürülnek, ezért azt kérik az Éger-völgy, Ürög és Patacs városrész lakóitól, hogy a tűz megfékezéséig csak a legszükségesebbre használják az ivóvizet.

Kapcsolódó írásaink

Fokozott tűzveszély az erdőkben

ĀAz egész ország területén tűzgyújtási tilalom van érvényben, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is, a hatóságok fokozott figyelmet kérnek a lakosságtól