Krónika

Egy majom hívta a rendőrséget

A hívás a Zoo to You állatkertből, Paso Roblesből kezdeményezte egy csuklyásmajom, amely az állatkert egyik telefonját találta meg, és kezdte el nyomkodni, míg végül sikerült a 911-es segélyhívót tárcsáznia.

Egy majom hívta a rendőrséget
Rout, a csuklyásmajom, a segélyhívás indítója
Fotó: Facebook/San Luis Obispo County

A San Lois Obispo megyei seriffhivatal munkatársai a hétvégén egy igen különös hívást kaptak. Nem sokkal a hívás fogadása után azonban a vonal megszakadt. A telefonhívást a hivatal munkatársainak végül sikerült visszakövetniük, a szálak pedig egy helyi állatkerthez vezettek.

A segélyhívás a Paso Roblesben található Zoo to You állatkertből érkezett, azonban a kiérkező egyenruhásoknak nem kellett intézkedniük, hiszen mint kiderült, a hívást az állatkert egyik lakója kezdeményezte, veszélyről pedig természetesen szó sem volt.

A Rout névre hallgató csuklyásmajom egy állatkerti golfkocsiból kaparintott meg egy mobiltelefont, amit annak rendje és módja szerint el is kezdett nyomkodni, aminek a végén sikerült felhívnia a központi segélyhívó számot, a 911-et.

A seriffhivatal egy képet is közzétett a kissé szégyenlős Routról, amelyben jelezték, nem hibáztatják az állatot, hiszen a majom csak azt tette, amit a majmok szoktak.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink