Krónika

Katasztrófaturisták zavarták a mentők harcát egy ember életéért a Balatonnál

A strandolók videóra vették és fényképezték a férfi haláltusáját, majd rögtön meg is osztották a közösségi médiában

Katasztrófaturisták zavarták a mentők harcát egy ember életéért a Balatonnál
A kritikátlan viselkedés a mentést végzőket is megviselte
Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Nagyon kiakadtak a lellei mentők – írta közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Felidézték: hatalmas erőket riasztott a Kaposvári Mentésirányítás ahhoz az 50 év körüli férfihez, akit a tóból húztak ki a fürdőzők kedden a balatonmáriafürdői strandon. A perceken belül kiérkező mentőegységek és a légimentők azonnal megkezdték a férfi emelt szintű ellátását, aki már nem lélegzett. A beteg életéért több mint másfél órán keresztül küzdöttek a szakemberek, amit rengeteg bámészkodó figyelt a parton még annak ellenére is, hogy a mentők takarókkal és fürdőlepedőkkel próbálták eltakarni előlük a betegellátást.

A katasztrófaturisták közül többen is teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot, videóra vették és fényképezték a mentést, de voltak olyanok is, akik gyermekükkel a karjukon nézték végig a férfi életéért vívott ádáz küzdelmet.

A mentők mindent elkövettek, de a férfi életét sajnos a megfeszített csapatmunka ellenére sem tudták megmenteni, amit többen rögtön meg is osztottak a közösségi médiában. A kritikátlan viselkedés a mentést végzőket is megviselte, a Balatonlellei Mentőállomás vezetője tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését, amelyhez hasonlót több mint harmincéves pályafutása alatt sohasem tapasztalt – áll a bejegyzésben.

Az Országos Mentőszolgálat őszinte részvétét nyilvánította a gyászoló családnak.

Kapcsolódó írásaink