Krónika

Egy labda mentette meg a férfi életét

Egy macedón férfit elsodort a tenger Görögországban, az életét csak annak a labdának köszönheti, amit két gyermek hagyott el, és amit a tenger az útjába sodort – számolt be róla a Metro magazin

Egy labda mentette meg a férfi életét
Görögország idilli nyaralási helyszín lehet, Ivánnak azonban máshogy alakult
Fotó: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

A harmincesztendős, a sajtóban csak Ivánként ismert macedón férfi a nyaralását töltötte Kassandria városában Görögországban, azonban szombaton a nyaralás rémes fordulatot vett, amikor a férfit barátjával együtt elsodorta a tenger. Iván csak annak köszönhette életét, hogy a víz az útjába sodort egy labdát, amivel a felszínen tudta magát tartani addig, amíg 18 órával később a mentőcsapatok észrevették őt.

Iván története azóta bejárta a görög sajtót, találkozott a polgármesterrel is, így nem csoda, hogy valaki felismerte a labdát. Egy édesanya jelentkezett a hírek látta, aki elmondta: a labda gyermekei kedvenc játéka volt, azonban az eset előtt tíz nappal elveszítették azt Lemnos szigeténél egy strandon, ami mint egy 80 kilométerre található Kassandriától, ahol Ivánt elsodorta a víz.

Habár a labda csak félig volt felfújva, mégis Iván lábadozása alatt a sajtónak úgy nyilatkozott: csak a labdának köszönheti, hogy életben maradt. Iván barátját, akit hozzá hasonlóan elsodort a tenger, sajnálatos módon azóta sem találják.

Kapcsolódó írásaink