Krónika

Több embert lelőttek Chicago egyik elővárosában a függetlenség napján tartott felvonuláson

Legalább hat ember vesztette életét Chicago Highland Park nevű elővárosában az amerikai függetlenség napja alkalmából hétfőn megtartott felvonuláson történt lövöldözésben, és kéttucat sérültet kellett kórházba szállítani - közölte a városvezetés a honlapján.

Több embert lelőttek Chicago egyik elővárosában a függetlenség napján tartott felvonuláson
A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki a lövöldözés helyszínére
Fotó: AFP/Getty Images North America/Jim Vondruska

A tájékoztatás szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a városrészbe, és lezárta a központi részét.

A helyi sajtó úgy tudja: a feltételezett elkövető szökésben van. A rendőrség időközben megerősítette ezt az értesülést, hozzátéve, hogy a helyszínen lefoglaltak egy puskát.

Lake megye sheriffje és nem sokkal később Nancy Rotering polgármester is felszólította az embereket, hogy kerüljék el Highland Park központi részét. A július 4-i ünnepséget lemondták.

A Chicago Sun-Times című helyi lap úgy tudja, hogy a lövések nagyjából tíz perccel a felvonulás kezdetét követően dördültek el. A helyi hírtévékben megjelent képsorokon pánikba esett embereket lehetett látni, amint sikoltozva menekülnek a helyszínről, vagy próbálnak fedezéket találni.

A WGN tévé szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy az elkövető valószínűleg egy üzlet tetejéről nyitott tüzet a tömegre.

Egyelőre nem tudni, mi állhat a véres tett hátterében.

Miles Zaremski szemtanú a CNN amerikai hírtelevíziónak elmondta, hogy szívszaggató volt látni a sok sebesültet és az élettelen testeket. Hozzátette, hogy mintegy 30 lövést hallott.

Kapcsolódó írásaink