Krónika

A válaszadók harmada filmnézés és ebéd közben is okosmobilozik

NKE-felmérés

Minden negyedik magyar okostelefon-függőnek vallja magát – derült ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézete (NKE ITKI) tavaly novemberben készített és tegnap közzétett felméréséből.

A kutatásból egyebek mellett kiderült, különösen magas az okostelefon-függőség a 30–39 éves korosztály esetében, a válaszadók mintegy negyven százaléka sorolja magát e körbe. A korcsoporthoz tartozók közül minden ötödik válaszadó számolt be arról, hogy autóvezetés közben, például forgalmi dugóban vagy piros lámpánál rendszeresen a mobiljához nyúl, de harmadrészük filmnézés vagy családi ebéd közben sem tudja megállni, hogy ne ellenőrizze üzeneteit és a híreket.

A telefonos adatfelvétellel történt kutatás reprezentatív a magyar lakosságra kor, nem, iskolai végzettség és településtípus szerint egyaránt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatóintézete rendszeresen végez hasonló felméréseket az információs társadalom terén.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom