Krónika

Tömegbe hajtott egy autós Berlinben, egy ember meghalt, sokan megsérültek

A járókelők közé hajtott egy autós szerdán reggel Berlinben, a város egyik legforgalmasabb részének számító Breitscheidplatzon - adta hírül a Berliner Zeitung.

Tömegbe hajtott egy autós Berlinben, egy ember meghalt, sokan megsérültek
Az autó felhajtott a járdára, elgázolt több embert, aztán visszatért az úttestre, majd nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg
Fotó: AFP/Odd Andersen

A legfrissebb információk szerint egy ember meghalt, legkevesebb tizennégyen megsérültek. Thilo Cablitz rendőrségi szóvivő a helyszínen tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a sérültek közül négyen súlyos állapotban kerültek kórházba.

A gázoló egy férfi, aki Renault Clio típusú kisautójával a Kurfürstendammról érkezve nagyjából a Vilmos császár emléktemplommal szemben felhajtott a járdára, elgázolt több embert, aztán visszatért az úttestre, és nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a nagykövetség munkatársai már kapcsolatban vannak a rendőrséggel, egyelőre nincs információjuk arról, hogy lenne magyar érintettje a gázolásnak.

A rendőrök és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a vétkes sofőrt, a rendőrség a helyszínen elfogta. A környéket lezárták, a forgalmat elterelték, a járművezetőket arra kérik, hogy kerüljék el a helyszínt.

A mentésben és a helyszínelésben nagyjából 60 mentő és 130 rendőr vesz részt.

Objektum doboz

A sofőrt a hatóságok kihallgatják, egyelőre nem tudni, hogy az illető szándékosan hajtott-e a tömegbe, vagy véletlen balesetről van szó.

Az eset a Breitscheid tér közvetlen közelében történt, ahol 2016-ban a karácsonyi vásár idején egy tunéziai szélsőséges iszlamista a tömegbe hajtott egy lopott kamionnal, halálra gázolva 11 embert, másik 67-et pedig megsebesítve.

Kapcsolódó írásaink