Krónika

Több mint százötven határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében az éjszaka

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal, valamint a katonákkal és polgárőrökkel együttműködve több csoportban 155 határsértőt tartóztattak föl Csongrád-Csanád megyében szerdára virradó éjszaka, és elfogtak egy embercsempészt - közölte a rendőrség honlapján.

Több mint százötven határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében az éjszaka
A Röszke, Üllés, Szeged-Gyálarét és Ásotthalom térségében feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, török, afgán, pakisztáni, indiai, tunéziai és marokkói állampolgárnak, valamint palesztinnak vallották magukat
Fotó: police.hu

A Röszke, Üllés, Szeged-Gyálarét és Ásotthalom térségében feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, török, afgán, pakisztáni, indiai, tunéziai és marokkói állampolgárnak, valamint palesztinnak vallották magukat.

A járőrök - a ruzsai mezőőrség jelzésére - kedden fél 10-kor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy magyar személyautót. A rendőrök a gépkocsi utasterében hat határsértőt találtak, akik afgán és török állampolgárnak vallották magukat. A sofőrt előállították, ellene - őrizetbe vétele mellett - embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 

Kapcsolódó írásaink