Krónika

Szlovák embercsempészeket kapcsoltak le a Pest megyei rendőrök

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a két szlovák férfi ellen, akik 19 embernek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépésében - közölte hivatalos honlapján a rendőrség.

Szlovák embercsempészeket kapcsoltak le a Pest megyei rendőrök
A két szlovák embercsempész tizenkilenc embernek segített illegálisan átjutni a magyar határon
Fotó: police.hu

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Debreceni Osztálya jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2022. június 7-én 3 óra 50 perc körül az M5 autópálya inárcsi pihenőjénél vezettek ki egy szlovák rendszámú tehergépkocsit, amelyet egy 20 éves szlovák férfi vezetett, a raktérben 19 külföldi tartózkodott.

A magukat afgán állampolgárnak valló emberek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel és mellette ülő, 42 éves társával együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a két szlovák férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó írásaink