Krónika

Pályázatot hirdettek az Afrika Nyári Szabadegyetemre

A Lakitelek Népfőiskola, a Szívemben Született Afrika Egyesület és a Hungarikum Liget pályázatot hirdet Afrika Nyári Szabadegyetemen való részvételre.

A szabadegyetem célja, hogy a magyarországi, Afrikával foglalkozó magyar szervezetek, illetve közintézmények munkatársai, továbbá Afrikával foglalkozó szakemberek, kutatók előadásain keresztül a képzésre jelentkezők (elsődlegesen szubszaharai) Afrikával kapcsolatosan kézzelfogható és naprakész ismeretekre tegyenek szert különösen a kontinens gazdasági, társadalmi, geopolitikai helyzete, az afrikai kultúra (törzsi szokások, irodalom, képzőművészet), illetve az egyes afrikai országok sajátosságainak megismerése tárgyában - áll a Lakitelek Népfőiskola vezetője, Lezsák Sándor és a Szívemben Született Afrika Egyesület elnöke Szilágyi-Könczöl Zsófia közös sajtóközleményében. A felhívást alább változtatás nélkül közöljük:

AFRIKA NYÁRI SZABADEGYETEM HELYSZÍNE: LAKITELEK NÉPFŐISKOLA - HUNGARIKUM LIGET

AFRIKA NYÁRI SZABADEGYETEM IDŐPONTJA: 2022. AUGUSZTUS 28. - SZEPTEMBER 1.

A pályázati felhívásra olyan 35 év alatti fiatal felnőttek jelentkezését várjuk, akik tanulmányaik, munkájuk vagy egyéb szakmai tevékenységük kapcsán érdeklődnek Afrika szubszaharai régiója iránt, illetve akik a későbbiekben szeretnének behatóbban is foglalkozni a kontinenssel. Különösen várjuk az afrikai önkéntes munka iránt érdeklődők jelentkezését is. A hallgatók a terület neves szakértőinek bevonásával szervezett előadások, prezentációk és kiscsoportos műhelymunka keretében sajátíthatják el a témához tartozó alapismereteket. Továbbá az előadások és műhelymunkák mellett afrikai témájú filmklubon, vitaesten és szakmai vetélkedőn is részt vehetnek. A meghívott előadók között szerepelnek az afrikai térségben már tapasztalatot szerzett kutatók, akadémikusok, köztisztviselők, illetve szervezetek képviselői, önkéntesei, akik tapasztalataik átadásával igyekeznek elmélyíteni az érdeklődők Afrikával kapcsolatos ismereteit.

A képzésen való részvétel térítésmentes. A szabadegyetem regisztrációs díja 15 000 Ft/fő, mely magában foglalja a szállás (4 éjszaka) és ellátás (napi háromszori étkezés) díját. A pályázati anyag benyújtásának határideje: 2022. JÚNIUS 30. A jelentkezéseket és az esetlegesen felmerülő kérdéseket az alábbi e-mail címre várjuk: [email protected]

A pályázóktól minden esetben MOTIVÁCIÓS LEVELET ÉS FÉNYKÉPES ÖNÉLETRAJZOT kérünk. A jelentkezéseket szakmai zsűri bírálja el, a nyertes pályázókat 2022. JÚLIUS 7-IG értesítjük a részvételi lehetőségről.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom