Krónika

Huszonkilenc külföldit zsúfolt össze egy kisteherautóban egy magyar embercsempész

Büntetőeljárás indul egy 29 éves magyar sofőr ellen, aki kisteherautójával 29 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon péntek reggel.

Huszonkilenc külföldit zsúfolt össze egy kisteherautóban egy magyar embercsempész
Az illegális migránsok afgán, pakisztáni, illetve indiai állampolgárnak vallották magukat
Fotó: police.hu

A Pest megyei rendőrök hajnali fél háromkor az M5-ös autópálya 35-es kilométerszelvényében állították meg igazoltatásra a magyar rendszámú kisteherautót.

A 29 migráns afgán, pakisztáni, illetve indiai állampolgárnak vallotta magát, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták őket.

Az illegális bevándorlókat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen pedig embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indítanak büntetőeljárást - derül ki a közleményből.

Több mint száz határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében az éjszaka

A rendőrség honlapján azt is közölte, hogy a magyar rendőrök cseh kollégáikkal, valamint polgárőrökkel és mezőőrökkel együttműködve hét csoportban 115 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében péntekre virradó éjszaka.

A Mórahalom, Ásotthalom, Szeged közigazgatási területén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, afgán, tunéziai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el - írták.

Kapcsolódó írásaink