Krónika

Két lezuhant repülőgép roncsait is megtalálták

Két légi baleset is történt az elmúlt napokban: szomszédunkban egy kisgép, míg a távoli Nepálban egy utasszállító zuhant le.

Két lezuhant repülőgép roncsait is megtalálták
Mentőalakulatok kutatnak a nepáli gép roncsai között
Fotó: AFP/Man Bahadur Basyal

Senki sem élte túl a horvátországi kisrepülőgép-balesetet – közölte Damir Trut horvát polgári védelmi igazgató tegnap. A Németországba tartó Cessna 182 típusú repülőgép vasárnap 11 óra 25 perckor tűnt el a horvát légiirányítás radarjáról a Plitvicei-tavaktól nem messze, Rakovica felett, hétszáz méter magasan. A pilóta svájci, két utas német, egy pedig horvát állampolgár volt. A gép Laichingen városba tért volna vissza. A repülőgép segélyhívást adott le, mielőtt eltűnt. A kisrepülőgépet a Brocanska Kosa nevű hegycsúcs közelében találták meg a keresőosztagok, Rakovica és Slunj között. A gépnek vélhetően nincs feketedoboza, ettől függetlenül folytatódik a baleset körülményeinek feltárása.

Nepálban megtalálták tegnap az előző nap eltűnt utasszállító repülőgép roncsait – közölte egy katonai tisztviselő. A gépen 19 utas, köztük két német, négy indiai, tíz nepáli és a személyzet három tagja tartózkodott. A nepáli hadsereg megerősítette, tizennégy holtestet már megtaláltak és a további áldozatokat vagy túlélőket még keresik. A két hajtóműves Twin Otter Jomsomba tartott, amely a himalájai túrázók kiindulópontjaként ismert, és húszperces repülőútra fekszik Pokharától, az ország második legnagyobb városától, a fővárostól, Katmandutól kétszáz kilométerre nyugatra. Nepálban vannak a világ legveszélyesebb kifutópályái, amelyek hegycsúcsok közepén találhatók.

Kapcsolódó írásaink

Kettétört a DHL teherszállító gépe

ĀA felszállás után nem sokkal kényszerleszállást kellett végrehajtania a DHL által üzemeltetett Boeing 757–200 típusú teherszállító repülőgépnek a Costa Rica-i Juan Santamaria nemzetközi repülőtéren