Krónika

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

A rendőrök és katonák péntektől vasárnapig 1028 határsértővel szemben intézkedtek - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén
Járőrautó az ideiglenes biztonsági határzárnál, a kelebiai határvédelmi bázis közelében (képünk illusztráció)
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 309, szombaton 359, vasárnap 353, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében hét határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén - ebben az évben az eddigi legtöbb - 2263 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - április 4-től 10-ig - a feltartóztatottak száma 2041 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében 14 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 33 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Kapcsolódó írásaink

Ismét szólt a légiriadó Kijevben

ĀTöbbt robbanás volt Lvivben - A nyugat-ukrajnai város elleni támadásnak halálos áldozatai is vannak - Azonnali menekülésre szólították fel a luhanszki lakosokat + VIDEÓ