Krónika

A migráció tartósan velünk lesz

A migráció tartósan velünk lesz, ahogy már az elmúlt 6-7 évben is jelen volt - figyelmeztetett a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

A migráció tartósan velünk lesz
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója
Fotó: Facebook / Magyarország Kormán

Bakondi György közölte: jelenleg is zsúfolt a balkáni útvonal, ugyanúgy, mint a másik két irány, a spanyolországi és az olaszországi. Szinte beláthatatlan a migránsok utánpótlása Afrikából Líbián és Tunézián keresztül Európába. A török és az észak-macedón határon is egyre több a határátlépés, abból az irányból elsősorban afgánok érkeznek.

Nemrég egy német miniszter arról beszélt, hogy a munkaerőhiány miatt szükség van még migránsokra. A legális és az illegális migráció, továbbá az utóbbihoz kapcsolódó szervezett bűnözés miatt folytatni kell a magyar államhatár szigorú védelmét - hangsúlyozta a szakember.

Hozzátette, a belső biztonság erősítéséhez hozzájárul a polgárőrség és a mezőőrség. Utóbbi feladata a mezőgazdasági vagyonbiztonság, elsősorban a termények védelme. A felfegyverzett mezőőrök feltartóztatják a jogellenes cselekmények elkövetőit és átadják a rendőrségnek - ismertette Bakondi György.

Kapcsolódó írásaink