Krónika

Megérkezett a gyerekek oltására alkalmas vakcina a Heim Pál Gyermekkórházba

Megérkezett a gyerekek oltására alkalmas, koronavírus elleni vakcina a Heim Pál Gyermekkórházba - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában. Szerdától országosan elkezdődik a gyermekek oltása.

Megérkezett a gyerekek oltására alkalmas vakcina a Heim Pál Gyermekkórházba
A hűtőbe teszik az átvételt követően az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához szükséges Pfizer-BioNTech-vakcinák első adagját a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban 2021. december 14-én
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kedd délelőtt hatszáz vakcina érkezett a kórházba, amely jelenleg logisztikai központ is - közölték -, mivel 342 ampullát továbbszállítanak a Semmelweis Egyetemre, a Dél-pesti Centrumkórházba, valamint a Szent János Kórházba.

A fővárosba 36 ezer gyermek beoltására elegendő vakcina érkezett. Az 5-11 év közötti gyermekeket nyolc fővárosi intézményben és négy szakrendelésen oltják majd. A 305 budapesti gyermekorvosi praxisból 114 jelezte, hogy szeretne részt venni az oltásban - tudatták.

A német-amerikai fejlesztésű, koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyag, a Comirnaty-vakcina felvételére a szülők erre a linkre kattintva foglalhatnak időpontot.

A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. azt közölte, hogy a héten megérkezett az első szállítmány, 138 ezer adag oltóanyag Magyarországra az 5-11 éves korosztály számára kifejlesztett vakcinából. A közlemény szerint az oltóanyag 21 napos eltéréssel kétadagos oltási rendben alkalmazandó.

Kapcsolódó írásaink

Minden vakcina hatékony

ĀNégyezerrel többen halhattak volna meg, ha a harmadik hullámban nem áll rendelkezésre elegendő oltóanyag