Krónika

Több mint ötszáz migráns ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

532 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - adta tájékoztatásul az Országos Rendőr-főkapitányság.

Több mint ötszáz migráns ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén
Képünk illusztráció
Fotó: Police.hu

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 263, szombaton 125, vasárnap 142 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak két határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1463 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten - november 15-től 21-ig - a feltartóztatottak száma 1985 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 19 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 25 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.
 

Kapcsolódó írásaink

Erősödő migrációs nyomás alatt az unió

ĀA menekültpolitika tagállami hatáskör, és annak is kell maradnia – szögezte le a lengyel kormányfő, aki szerint ma már kevés ország nyitná meg határait a bevándorlók előtt