Krónika

Éjjel-nappal próbálnak bejutni illegális bevándorlók Magyarországra

Egy óra alatt 46 migránst fogtak el péntek éjjel Bács-Kiskun megyében - írta honlapján a rendőrség.

Éjjel-nappal próbálnak bejutni illegális bevándorlók Magyarországra
Folyamatosan próbálkoznak a déli határnál a migránsok
Fotó: Facebook/Magyarország Kormánya

A Bács-Kiskun megyei rendőrök pénteken éjjel egy bolgár rendszámú autót állítottak meg az M9-es autóúton Dusnok közelében. Az autót egy bolgár férfi vezette, rajta kívül a járműben 12, magát szír állampolgárnak valló migráns volt.

A sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe vették. Valamivel később, Csikéria közigazgatási területénél 21 külföldit tartóztattak fel a rendőrök, majd éjfél után 5 perccel Bácsbokodnál állítottak meg egy 13 fős migránscsoportot. Az illegális migránsok afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az országba.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Éjjel-nappal próbálnak bejutni illegális bevándorlók Magyarországra a déli határzárnál, erről tett közzé videót a kormány hivatalos Facebook-oldalán. A videóból az is kiderült, hogy a határt védő rendőrök és katonák teszik a dolgukat.

Objektum doboz

Sokszor létrákkal próbálnak átmászni a déli határt védő kerítésen a migránsok, akik kisebb-nagyobb csoportokban akár fényes nappal is próbálkoznak, hogy bejussanak Magyarország és így ez Európai Unió területére.

A kormány hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a videót, a bejegyzésben kiemelték, hogy a határt védő rendőrök és katonák végzik a dolgukat, intézkednek az illegális határsértőkkel szembe

Kapcsolódó írásaink

Szüntelen migránsözön

ĀAugusztusban több mint kétszázezer migráns érkezett az Egyesült Államok déli határához, az illegális határátlépéssel próbálkozó bevándorlók 49 százaléka egyedülálló felnőtt volt