Krónika

Idén is lesz országos gyerekemelés

Szeptember 25-én, szombaton 11 órakor országos gyerekemelést rendez a Családbarát Magyarország és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett.

Idén is lesz országos gyerekemelés
Szeptember 25-én, szombaton 11 órakor országos gyerekemelést rendez a Családbarát Magyarország és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett
Fotó: Családbarát Magyarország és a

Idén is rekordot szeretnének dönteni: a korábbi tízezres számot jóval túl szeretnék szárnyalni!

A gyerekemelést országszerte családi napok keretében rendezik, a gyerekeket szüleik pontban 11 órakor emelik meg. Idén Budapesten kívül már 25 település csatlakozott a felhíváshoz. Közöttük lesznek kisebbek és nagyobbak, határon innen és túlról is: Csíkszereda, Debrecen, Békéscsaba, Veszprém, Szeged, Székesfehérvár és Eger is emel, de továbbra is várják a jelentkezéseket önkormányzatok, civil szervezetek részéről. A gyerekemelés fővárosi helyszíne a Hősök Tere lesz, ahol koncertek és gyerekprogramok várják a családokat.

„Egy gyereket felemelni annyit jelent: elfogadni, megmutatni, átélni, hogy miénk lehet az életnek ez az adománya, és egyben meg is mutatjuk őt vagy őket a nagyvilágnak, mert családban élni jó dolog!”

Emeljünk magasba minél több gyereket országszerte és a határokon túl egyszerre, egy időben - írta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom.

Az első gyerekemelés, 2018 óta velünk tart és viszi a hírét az akciónak Böjte Csaba ferences szerzetes, aki idén is az esemény fővédnöke. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására tavaly rengetegen mozdultak meg a vírusjárvány jelentette korlátozások ellenére is: az online eseményen is több ezren emeltek gyereket otthon, a kertben, udvarokon és folyosókon.

Idén az immár hagyományosnak mondható tavaszi esemény a vírusjárvány miatt csúszott őszre, de semmiképp se szerették volna, hogy gyerekemelés nélkül teljen el 2021.

„Gyere és emeld meg Te is gyerekedet, unokádat velünk együtt pontban 11 órakor!”

Kapcsolódó írásaink