Krónika

Nem lehetünk elég hálásak azoknak, akik a világjárvány elleni védekezés frontvonalában küzdenek

Nem lehetünk elég hálásak azoknak, akik a koronavírus világjárvány elleni védekezés frontvonalában küzdenek:ők azok, akik a pandémiás helyzet alatt szolidaritásból, emberségből és szolgálatból példát mutatva végezték és szükség esetén végzik alázatosan munkájukat, feladatukat, mutatott rá friss Facebook-posztjában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, hozzátéve: az irántuk érzett tiszteletünk jegyében a Nők Magyarországért Klub és Csepel Önkormányzata közös kezdeményezésére – a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával – egy rendhagyó, mintegy 500 négyzetméteres falfestés készül Csepelen a Kossuth Lajos utca 88-as szám alatti társasház tűzfalára, megköszönve ezzel a frontvonalban dolgozóknak azt a rendkívüli helytállást, amit a koronavírus-járvány alatti védekezés során tanúsítottak.

Nem lehetünk elég hálásak azoknak, akik a világjárvány elleni védekezés frontvonalában küzdenek
Falfestménnyel fejezi ki háláját Csepel
Fotó: Facebook/Szentkirályi Alekxand

„Nehéz másfél éven vagyunk túl, és nem lehetünk eléggé hálásak azoknak, akik a koronavírus elleni harc frontvonalában küzdöttek. Azoknak az ápolóknak, orvosoknak, háziorvosoknak, mentősöknek akik éjt nappallá téve, fáradtságot nem ismerve mindent megtettek a mi és szeretteink egészségéért, életéért. Ezzel a köztéri alkotással szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik a pandémia legnehezebb időszakában is alázattal végezték munkájukat, hivatásukat. Köszönet illeti azokat a szülőket, tanárokat vagy épp lakóközösségeket, akik újból megmutatták mindannyiunknak, hogy mi magyarok, ha nagy a baj, akkor is képesek vagyunk összefogni” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Nők Magyarországért Klub egyik alapító tagja.

„Magam is megtapasztaltam, hogy milyen kemény és áldozatos munkát végeztek azok, akik a frontvonalban dolgoztak. Köszönet és tisztelet jár mindazoknak, akik a Covid-járvány idején munkájukkal, kitartásukkal és hősiességükkel példát mutattak az egész országnak. Nem lehetünk eléggé hálásak nekik. Természetesen büszke vagyok a csepeli kollégák helytállására is, akik végtelen türelemmel, kitartással tették a dolgukat. Olyan példás összefogást tapasztaltam, amit még soha. Ennek eredménye, hogy együtt sikerült leküzdenünk a járványt. Ha pedig kell, újra összefogunk, hogy legyőzzük a vírust!” – hangsúlyozta Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

A falfelületre 400 liter kültéri falfesték, és 40 liter alapozó kerül fel, a munkálatok előreláthatóan 2 héten keresztül zajlanak majd, 4-5 fős csapat kezei nyomán. A látványtervet és a falfestményt készítő Színes Város Csoport főtitkára, Flór Péter elmondta: „Fontos számunkra ez a felkérés, hiszen panelházat festeni mindig kihívás. Az elmúlt 12-13 évben sok tízezer négyzetméternyi falfestménnyel gazdagítottuk Budapestet, de a legtöbb projekt még mindig a belvárosban zajlik, holott a főváros ma talán legizgalmasabb kerülete Csepel, ahol az elmúlt évtizedekhez képest szembetűnő változások láthatóak. Nem hisszük, hogy egy ilyen grafikával csodára lennénk képesek, de ha pusztán egy kicsivel jobb lesz a kedve annak, aki a fal előtt elmegy majd, talán tettünk valamit.”

Az óriás falfestés szeptember közepére készül el.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink