Krónika

Szombattól hétfő éjfélig hőségriasztást rendeltek el

Hőségriasztást adott ki a következő napokban várható tartós hőség miatt szombattól az ország egész területére Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Szombattól hétfő éjfélig hőségriasztást rendeltek el
Fotó: MH

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-hez eljuttatott közös közleménye szerint a tisztifőorvos szombaton 0 órától hétfő éjfélig rendelte el a másodfokú intézkedést. Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot.

Müller Cecília idén hatodik alkalommal rendelt el valamilyen fokozatú intézkedést a hőség miatt; hőségriadót vagy hőségriasztást. Kiemelték, hogy a hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Kapcsolódó írásaink

Viharos széllel érkezett meg a fagyos levegő

ĀTöbb településen szünetel vagy akadozik az áramszolgáltatás – A közlekedőknek elsősorban az ország északkeleti részein kell téliesebb időjárásra számítaniuk + GALÉRIA, VIDEÓ