Krónika

Berkit két év börtönre ítélték

A celeb ellen azután indult eljárás, hogy Budapesten egy BKV busz előtt indokolatlanul nagyot fékezett. A busz sofőrje már nem tudta elkerülni az ütközést, és hátulról belerohant Berki autójába. A buszon több utas is megsérült, ahogy Berki felesége is, aki a celeb mellett ült. Nem kell börtönbe mennie egyelőre, az ítéletet a bíróság felfüggesztette négy évre. 

Berkit két év börtönre ítélték
A celeb ellen azután indult eljárás, hogy Budapesten egy BKV busz előtt indokolatlanul nagyot fékezett
Fotó: TV2

Büntetőfékezés miatt indult eljárás ellene. A vádirat szerint a következő történt: egy BKV busz beállt a Megyeri temetői megállóba, majd miután az utasok le- és felszálltak, továbbindult, és szinte azonnal besorolt a kétszer két sávos úton a belső sávba, mert nem sokkal távolabb balra kellett volna kanyarodnia. A belső sávban gyorsan érkezett a luxusautójával berki, aki vád szerint kilencvennel hajtott ötven helyett, ám a busz miatt lassítania kellett. A celeb ezután megelőzte a buszt, majd teljes erővel fékezett, a rendőrségi vizsgálat szerint indokolatlanul. A buszvezető nem tudta elkerülni az ütközést, és nekiütközött. Az egészről videó is készült.

Objektum doboz

A Blikk beszámolója szerint az ügyész ma a perbeszédében azt mondta, hogy indokolt, hogy Berki letöltendő börtönre ítéljék: „A vallomásokból és egyéb bizonyítékokból egyértelmű, hogy semmi nem indokolta a vádlottnak, hogy megálljon, fel kellett volna mérnie, hogy tettével veszélyhelyzetet okoz. A buszvezető a legjobb szándéka szerint próbálta elhárítani a balesetet, amelynek végül ütközés lett a vége. Indokolatlanul, szándékosan hozta létre a vádlott a veszélyhelyzetet.

Berki az utolsó szó jogán is ártatlannak vallotta magát, és azt mondta, nem érzi magát felelősnek, ezért kérte, hogy a bíróság mentse fel.

A bíróság ezután egy rövid szünetet rendelt el, majd két év börtönre ítélte Berkit, amit négy évre felfüggesztettek, emellett pénzbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódó írásaink