Krónika

Károkat okozott a hirtelen felgyűlt esővíz

Főleg a hirtelen felgyülemlett esővíz szivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét a hétfői vihar miatt, de több helyen vezetékeket is leszakított a viharos szél - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedden reggel.

Károkat okozott a hirtelen felgyűlt esővíz
Tűzoltó irányítja a vihar után összegyűlt esővízben haladó járműveket
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Dóka Imre közleménye szerint mintegy négyszáz helyszínre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. A legtöbb beavatkozás Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében volt, de a fővárosban is többször riasztották a tűzoltókat a viharos szél és a felhőszakadás miatt. Vas megyében, Kenéz településen egy lakóház tetejét rongálta meg a viharos szél, az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak - írta.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit, lehetőség szerint senki ne parkoljon a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen. Ha leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert látnak, jelezzék azt a 112-es segélyhívón - olvasható a közleményben.

Zápor, felhőszakadás, jégeső várható kedden is, a hőmérséklet csúcsértéke 32 fok körül várható, írja előrejelzésében a koponyeg.hu

Kapcsolódó írásaink